Dopis ministarstvu mora, prometa i infrastrukture (29.08.2019.)

Poštovana/i,

Kao zabrinuti stanovnici otoka Biševa izrazili bi svoje žaljenje zbog uvođenja dodatnog automobilskog prometa.

Naime, rekonstrukcijom stare biševske škole (koja je opisana u projektnoj dokumentaciji Centra za posjetitelje Modra špilja – Biševo) u restoran kapaciteta 80 sjedećih mjesta, uvodi se potpuno nova dinamika u ovo inače mirno i tiho okruženje.

Na naš upit Županijskoj upravi za ceste Split, voditeljica ureda ravnatelja gđa. Stroliga kazala nam je kako na otoku Biševu nema županijskih i lokalnih cesta koje se nalaze pod ovom Upravom.

Problem leži u tome što je kratka betonirana dionica ceste između Mezuporta i naselja Poje, širine niti 3m, istovremeno geostaza Biševo (u funkciji pješačkog prometa), biciklistička staza i dvosmjerna cesta!

Uvođenjem dodatnog prometa opskrbnim vozilima i minibusevima koji bi prometovali na gore spomenutoj relaciji narušio bi se skladni ambijent otoka.

Opravdano se bojimo za svoju sigurnost, te sigurnost posjetitelja otoka je cesta nema adekvatnog nogostupa, rasvjete niti odgovarajuće prometne signalizacije. Po nepreglednoj i uskoj cesti koja je s obje strane obrubljena visokom makijom za prednost se natječu pješaci, biciklisti i automobili.

Molimo Vas kao nadležno tijelo da reagirate i time spriječite moguće nesreće u prometu i daljnje neplansko uništavanje otoka.

OZNAKE

Grad Komiža | Otok Biševo | promet | sadašnjost (kategorija)

OSTAVITE SVOJ KOMENTAR